Generalitat de Catalunya

Índex d'acords de Govern de la VII legislatura. El web oficial de la Generalitat de Catalunya. Accés al contingut (Alt + 1)
Accés al menú de la secció (Alt + 2)
Acords de Govern
Dimarts, 26 de juliol de 2005

Incendis El Govern de la Generalitat ha aprovat avui, davant l'especial situació de risc d'incendi, diverses mesures destinades a la prevenció d'incendis forestals i a l'arranjament de boscos. Entre les mesures de prevenció adoptades destaca l'acord de doblar els serveis complementaris que els membres del Cos d'Agents Rurals podran realitzar, durant l'any 2005, per a la campanya d'estiu.


 

TreballadorEl Projecte de Llei de Seguretat Industrial té per objecte regular el conjunt de criteris i instruments en matèria de seguretat industrial en tot el territori català, tot incloent la vigilància del mercat en aquesta matèria. Aixa és vol evitar els accidents i, si aquests esdevenen, minimitzar-ne les seves conseqüències.


 

agricultor S'ha aprovat el Projecte de Llei de Contractes de Conreu amb l'objectiu de garantir la preservació de l'actual sòl agrícola i el seu bon ús alhora que l'estabilitat i millora de les explotacions agràries existents.


 

propietat El Llibre cinquè del Codi Civil fixa per primera vegada una legislació en matèria de propietat horitzontal específica per a Catalunya. Aquesta regulació és una de les novetats ja que la propietat horitzontal ha permès, en els darrers cinquanta anys, una extraordinària generalització del dret de la propietat.


 

pomaLes ajudes s'emmarquen en el Pla pilot del contracte global d'explotació que s'està desenvolupant a l'Alt Urgell, Pla de l'Estany, Conca de Barberà i Berguedà. Aquest programa inicia una nova manera de gestionar els fons de desenvolupament rural per mitjà d'un contracte que considera l'explotació en la seva globalitat i que contribuirà a assegurar-ne la viabilitat i la continuïtat.


 

Medicament El Consorci té per objecte l'impuls, la posada en marxa i la gestió d'una instal·lació equipada per al desenvolupament de la recerca en l'àmbit de la biomedicina i de les ciències de la salut. Ja està en marxa la construcció d'un edifici que constituirà el nucli central del Parc, on s'hi ubicaran instituts i centres de recerca i desenvolupament de l'àmbit de la biomedicina.


 

PeriodistaL'ACN, com a empresa pública, s'inclou en el marc de garanties democràtiques i professionals impulsat pel Parlament de Catalunya per als mitjans de comunicació públics, i té la missió de donar suport al sector català de la comunicació, especialment als mitjans locals i comarcals.


 

Cartera El Consell Executiu ha aprovat avui el Projecte de Llei que regula les assignacions temporals i pensions a alts càrrecs de la Generalitat de designació parlamentària, en cessar, i als seus familiars.


 

MossosEl Govern ha acceptat avui la cessió gratuïta d'un terreny de 1.800 m2 de superfície ofert per l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès per a la construcció de la Comissaria de la Policia de la Generalitat -Mossos d'Esquadra. El solar està situat a la façana del carrer Subirats corresponent al Sector de Llevant. La comissaria, que entrarà en servei el mes de novembre de 2007, comptarà amb una dotació de 96 efectius.


 

dadesEl Govern ha nomenat Esther Mitjans i Perelló directora de l'Agència Catalana de Protecció de Dades. Esther Mitjans és doctora en Dret, professora titular de Dret Constitucional i directora del Centre d'Estudis Canadencs de la Universitat de Barcelona. Fins ara ha estat membre del Consell Assessor de l'Agència Catalana de Protecció de Dades en representació del Consell Interuniversitari de Catalunya. També és presidenta de la Fundación Estudios Canadienses.


 
Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya